Om mig...

En halvtokig aktienörd med stort hjärta

Aktiehandel är min största hobby och att dela den med min sambo är superkul. Vi har intressanta samtal även om vi sällan investerar i samma saker.

Jag har hållit på med aktier i drygt 20 år, men det har inte alltid varit så enkelt...

Jag ville redan testa aktiehandel vid 18 års ålder men avråddes av den bankman jag träffade då. Det var farligt och bara något som männen gör. Sparkonto, eller på sin höjd en fond, passade för oss kvinnor.

I många år lät jag det vara fastän jag fortsatte att vara intresserad och läste mycket när möjligheten gavs, inte helt öppet utan snarare i smyg.

När jag var 30 år så vågade jag till slut att testa att köpa min första aktie. Därefter har intresset växt för varje år, och fastän jag också fått lära mig en hel del genom många typiska misstag, så har intresset aldrig försvunnit.

Sedan jag startade min Facebookgrupp "Tjejer som gillar aktier" har jag jobbat för att få fler kvinnor intresserade i sparande och aktier. Dels genom en informativ grupp med högt till tak där alla frågor är välkomna, men också genom att utbilda och föreläsa om ämnet lite varstans.

För mig är det en sann inspiration att lära andra kvinnor det jag kan och kanske blir då deras väg till kunskap mindre krokig än min egen...